A Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE) csoportos, séma fókuszú kognitív terápiás, valamint csoportos, sématerápiás önismereti tréninget indít segítő szakemberek részére.

KÉPZŐ SZERVEZET

Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület

A TRÉNING SZAKMAI VEZETŐJE

dr. Simon Lajos egyetemi docens

KAPCSOLATTARTÓ

Gróf Ágnes
Tel: +36 20 557 4377
E-mail: kepzes@vikote.hu

A TRÉNING CÉLJA

A társas térben a saját élmény segítségével a csoportban végbemenő történésekről, azok törvényszerűségeiről szerzett tapasztalatok és ismeretek megélése, összegyűjtése, felhasználva a csoport csoportszerűségéből eredő hatásokat, mint a csoportdinamika, a csoportpolarizáció, és a tükrözés.

A tréning résztvevője tapasztalatokat szerez az alapvető kognitív terápiás eszközökről úgy, hogy saját magán gyakorolja azokat.

KINEK AJÁNLJUK A TRÉNINGET?

A képzésre azon humán alapdiplomával rendelkező, segítő szakmában dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek célja megérteni önmagukat és másokat, javítani szeretnék kapcsolataikat, kommunikációjukat és konfliktuskezelési képességeiket a magánéletben és a munkahelyen.

A TRÉNING IDEJE

  • 150 óra – 3 féléves, séma fókuszú kognitív terápiás csoport
  • 150 óra – 10 hónapos (intenzív), sématerápiás csoport

A TRÉNING FORMÁJA

Csoportos

AKKREDITÁCIÓ

A tréning akkreditálásra került a Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központjánál. Orvosoknak, szakpszichológusoknak a tréningen való részvétel továbbképzési pontszámként elszámolhatóak.

A TRÉNING HELYSZÍNE

Kognitív és Sématerápiás Központ – 1083 Budapest, Baross utca 119/a.

A JELENTKEZÉS MENETE

  • A 2023. szeptemberben induló önismereti csoportokra a jelentkezési felületet várhatóan 2023. februárban nyitjuk meg.  Jelentkezésnél és a csoportok kialakításánál elsőbbséget élveznek azok, akik a VIKOTE-ban CBT konzultáns képzésre, CBT módszerspecifikus képzésre, illetve Pszichoterápia szakképzésre járnak.

A TRÉNING ÜTEMEZÉSE

  • Három féléves tréning: szeptemberi kezdéssel kéthetente szerdán/csütörtökön
  • Intenzív, 10 hónapos tréning: szeptemberi kezdéssel hetente szerdán/kedden

A TRÉNING LEZÁRÁSA

A tréning végén a teljesítésről igazolást állítunk ki, amelyet elfogadnak a pszichoterápia és a pszichológusi szakképzés keretében.

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 2.700,- Ft/óra, összesen 405.000,- Ft/150 óra