A Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE) csoportos, séma fókuszú kognitív terápiás, valamint csoportos, sématerápiás önismereti tréninget indít segítő szakemberek részére.

KÉPZŐ SZERVEZET

Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület

A TRÉNING SZAKMAI VEZETŐJE

Dr. Simon Lajos egyetemi docens

KAPCSOLATTARTÓ

Gróf Ágnes
Tel: +36 20 557 4377
E-mail: kepzes@vikote.hu

A TRÉNING CÉLJA

A társas térben a saját élmény segítségével a csoportban végbemenő történésekről, azok törvényszerűségeiről szerzett tapasztalatok és ismeretek megélése, összegyűjtése, felhasználva a csoport csoportszerűségéből eredő hatásokat, mint a csoportdinamika, a csoportpolarizáció, és a tükrözés.

A tréning résztvevője tapasztalatokat szerez az alapvető kognitív terápiás eszközökről úgy, hogy saját magán gyakorolja azokat.

KINEK AJÁNLJUK A TRÉNINGET?

A képzésre azon humán alapdiplomával rendelkező, segítő szakmában dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek célja megérteni önmagukat és másokat, javítani szeretnék kapcsolataikat, kommunikációjukat és konfliktuskezelési képességeiket a magánéletben és a munkahelyen.

TERVEZETT CSOPORTOK

  • 150 órás, 3 féléves, séma fókuszú kognitív terápiás csoportok. A tervezett keddi, szerdai és csütörtöki csoportok kéthetente 16:00 órától 19:30-ig, a tervezett szombati csoportok kéthetente 09:00 órától 13:30-ig tartanak.
  • 150 órás, 10 hónapos (intenzív), sématerápiás csoportok. A tervezett keddi és szerdai csoportok hetente 16:00 órától 19:30-ig tartanak.

AKKREDITÁCIÓ

A tréninget a Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Központja akkreditálja. Orvosoknak, szakpszichológusoknak a tréningen való részvétel továbbképzési pontszámként elszámolható.

A TRÉNING HELYSZÍNE

Kognitív és Sématerápiás Központ – 1083 Budapest, Baross utca 119/A

A JELENTKEZÉS MENETE

A 2023. szeptemberben induló önismereti csoportokra a jelentkezési felületet két körben nyitjuk meg. Az első körre a jelentkezési felületet 2023. február 28-án nyitottuk meg. Ekkor 15 fő jelentkezését vártuk. A jelentkezés első köre lezárult, mert betelt a külső jelentkezőknek meghirdetett létszámkeret.

Az önismereti csoportok kialakításánál elsőbbséget élveznek azok, akik a VIKOTE-ban CBT konzultáns képzésre, CBT módszerspecifikus képzésre, illetve Pszichoterápia szakképzésre járnak, illetve arra jelentkeznek. Ha a CBT képzés, illetve a Pszichoterápia szakképzés felvételijének lezárulta után a tervezett önismereti csoportokban még van szabad hely, akkor a külső jelentkezők számára június közepén – a szabd helyek erejéig – újra megnyitjuk az online jelentkezési felületet.

A TRÉNING LEZÁRÁSA

A tréning végén a teljesítésről igazolást állítunk ki, amelyet elfogadnak a pszichoterápia és a pszichológusi szakképzés keretében.

RÉSZVÉTELI DÍJ

3300 Ft/óra, összesen 495000 Ft/150 óra