Tisztelt Kolléga!

A „Pszichoterápiás szakellátás és képzés – pszichoterapeuta szaknévsor” új kiadásának szerkesztését 2022. nyarán a szerkesztők felfüggesztették. Ennek az volt az oka, hogy változások készültek-készülnek a pszichoterapeuta szakképzés szerkezetében, módjában (mind a módszerspecifikus, mind pedig a klinikai képzési fázis vonatkozásában) és a kötet lényeges részét adja a képzésekről, a képzőhelyekről és a pszichoterápiás ellátási helyekről szóló tájékoztatás. Ezért a szerkesztők megvárták, amíg a rendszer a következő időszakra stabillá, véglegessé válik. Az előzetes informális hírek alapján ezt 2022 júniusra tették, de ez beteljesületlen várakozásuk maradt.

Most ott tartanak, hogy – legalább lényeges vonásaiban – mind az egyetemek, mind az egyesületi képzőhelyek oldaláról formát kapott a képzés, s ez módot ad a kiadvány újraszerkesztésére és véglegesítésére is.

Előzetes felmérések azt mutatják, hogy a tavalyi regisztrációt követően sokaknál változott legalább egykét adat. Mivel fontos, hogy az adatok pontosak, naprakészek s így hitelesek legyenek, ezért a szerkesztők az adatlapok javítgatása helyett azt a megoldást választották, hogy mindenkit az adatlap ismételt, a jelenlegi állapotot tükröző kitöltésére kérnek. Ez egyben könnyebbé teszi, hogy azok, akik azóta szerezték meg a pszichoterapeuta szakvizsgát, (vagy valamilyen okból korábban nem töltötték ki az adatlapot), most szintén regisztrálhassanak a szaknévsorba.

A szervezők kérik azokat a pszichoterapeutákat, akik tavaly már regisztráltak, regisztrálják újra az aktuális adataikat, valamint kérik azokat a pszichoterapeutákat, akik még nem regisztráltak, töltsék ki az alábbi űrlapot a szaknévsorban való megjelenéshez.

A(z újra)regisztrálás az alábbi linken történik, ahol további, részletes információk is olvashatók a szaknévsorról:

REGISZTRÁLOK A SZAKNÉVSORBA

A(z újra)regisztrálás és a szaknévsorban való megjelenés térítésmentes.

A szaknévsor frissített kiadásában azok a terapeuták fognak szerepelni, akik most (idén) (újra)regisztrálnak. A regisztrációt egy válasz-email-ben a szervezők visszaigazolják. Amennyiben a visszaigazolás egy napon belül nem érkezik meg a regisztrálóhoz, a szervezők kérik, hogy ezt jelezze a mentalport@mentalport.hu email címen.

A(z újra)regisztrálás határideje: 2023. március 15.

A regisztrációkat várják:

Bokor László, felelős kiadó

Benkő Henrietta és Szőnyi Gábor, a kiadvány szerkesztői