ELFOGYTAK A HELYEK – Sématerápiás önismereti hétvége

Intenzív sématerápiás önismereti csoportot indítunk pszichoterápia és sématerápia iránt érdeklődő szakemberek, különösképp pszichoterapeuta vagy sématerapeuta képzésben lévők vagy a képzést már elvégzett kollégák számára.

Csoportvezetők:

dr. Egervári Luca, pszichiáter, pszichoterapeuta, sématerapeuta

Prof. Dr. Unoka Zsolt, pszichiáter, pszichoterapeuta, sématerapeuta, sématerápiás kiképző, szupervízor

A háromnapos csoportfolyamat lehetőséget ad a módszer közelebbi megismerésére sajátélményű tapasztalatszerzésen keresztül, az önismeret mélyítésére, feltöltődésre, kiégés megelőzésre. A csoportfolyamat egy hétvége alatt zajlik, a csoportban való részvétel feltétele a teljes programon való jelenlét. Motiváció esetén kéthavonta szervezett további hétvégi alkalmakon kezdő-, középhaladó- és haladó szinten lehetőség lesz mélyíteni az elindult önismereti munkát.

A csoport-demonstráció első szakaszában megpróbáljuk egy minden résztvevő számára biztonságos
térré alakítani a csoportot, azzal a céllal, hogy különböző részeinket (érzelmi állapotaink, belső dialógusaink, és megküzdési stratégiáinkat) meg tudjuk mutatni, és érdeklődve tudjunk magunk és mások részei felé fordulni. Törekszünk rá, hogy a kritika és leértékelés helyett az együttérző hozzáállást erősítsük. Munkánk során intenzív, gyermekkori eredetű érzésekkel, gondolatokkal fogunk dolgozni, imaginatív és dramatikus gyakorlatok segítségével. Saját és csoporttagjaink részeivel (amit mi sémamódnak nevezünk) megismerkedve esetleg jobban megértjük, hogy milyen szükségleteink vannak elrejtve bennünk és másokban a megküzdéseink és önkritikus gondolataink mögött.

A Csoport Sématerápiát (Group Schema Therapy – GST) Farrell és Shaw fejlesztette ki (1994, 2012). A GST modell magába foglalja az ő egyedi csoportmunkájukat a Young-féle egyéni sématerápia elemeivel és Arntz sématerápiás hatástanulmányának (2009) eredményeivel kiegészítve. A GST a csoportfolyamatok terápiás hatását használja katalizátorként a sémamódok átdolgozásához. Az egyéni sématerápiás intervenciók csoportos helyzetben történő használata helyett sokkal inkább a sématerápiás intervenciók új, csoport folyamatokra történő adaptációját jelenti.

A program akkreditálva van orvosok és szakpszichológusok részére.

Akkr. kód: SE-TK/2022.II/00155
Akkr. pont: 32*

Időpont:

október 7. (péntek) 17:00-20:15 óra
október 8. (szombat) 09:00-17:15 óra
október 9. (vasárnap) 09:00-12:15 óra
(Összesen: 16 óra)

Helyszín:

VIKOTE Kognitív- és Sématerápiás Központ,
1083 Budapest, Baross utca 119/A.

Jelentkezés:

Jelentkezési határidő 2022. szeptember 15.

Jelentkezéshez kérjük, IDE. kattintva töltse ki a regisztrációs lapot.
Elsősorban pszichoterápia és sématerápia iránt érdeklődő szakemberek, különösképp pszichoterapeuta vagy sématerapeuta képzésben lévők vagy a képzést már elvégzettek jelentkezését várjuk.
A csoportot min. 8 fő jelentkezése esetén indítjuk el, a résztvevők max. létszáma: 10 fő.

Részvételi díj:

66.000,- Ft

A képzési díjat ITT tudja befizetni.

Jelentkezését a részvételi díj befizetésével tekintjük véglegesnek.

Amennyiben további kérdése van a képzéssel kapcsolatban, kérjük keresse Andróczi Júliát a +36 1 781 6889-es telefonszámon, vagy a titkarsag@vikote.hu e-mail címen.

*Az oftex.hu oldalon tájékozódhat, milyen szakképesítéssel szerezhető kreditpont

Dátum

2022. október 07. - 2022. október 09.

Időpont

17:00 - 12:15

Ár

66.000 Ft

Helyszín

Kognitív- és Sématerápiás Központ
Budapest, Baross utca 119/A.
dr. Unoka Zsolt

Előadó

dr. Unoka Zsolt

További előadók

dr. Egervári Luca

Iratkozzon fel hírlevelünkre

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.