Sématerápiás önismereti tréning

16 órás, intenzív sématerápiás önismereti tréninget indítunk pszichoterápia és sématerápia iránt érdeklődő szakemberek, különösképp pszichoterapeuta vagy sématerapeuta képzésben lévők vagy a képzést már elvégzett kollégák számára.

CSOPORTVEZETŐK

Dr. Egervári Luca, pszichiáter, pszichoterapeuta, sématerapeuta

Prof. Unoka Zsolt, pszichiáter, pszichoterapeuta, sématerapeuta, sématerápiás kiképző, szupervízor

A kétnapos csoportfolyamat lehetőséget ad a módszer közelebbi megismerésére sajátélményű tapasztalatszerzésen keresztül, az önismeret mélyítésére, feltöltődésre, kiégés megelőzésre. A csoportfolyamat egy hétvége alatt zajlik, a csoportban való részvétel feltétele a teljes programon való jelenlét. Motiváció esetén kéthavonta szervezett további hétvégi alkalmakon kezdő-, középhaladó- és haladó szinten lehetőség lesz mélyíteni az elindult önismereti munkát.

A csoport-demonstráció első szakaszában megpróbáljuk egy minden résztvevő számára biztonságos
térré alakítani a csoportot, azzal a céllal, hogy különböző részeinket (érzelmi állapotaink, belső dialógusaink, és megküzdési stratégiáinkat) meg tudjuk mutatni, és érdeklődve tudjunk magunk és mások részei felé fordulni. Törekszünk rá, hogy a kritika és leértékelés helyett az együttérző hozzáállást erősítsük. Munkánk során intenzív, gyermekkori eredetű érzésekkel, gondolatokkal fogunk dolgozni, imaginatív és dramatikus gyakorlatok segítségével. Saját és csoporttagjaink részeivel (amit mi sémamódnak nevezünk) megismerkedve esetleg jobban megértjük, hogy milyen szükségleteink vannak elrejtve bennünk és másokban a megküzdéseink és önkritikus gondolataink mögött.

A Csoport Sématerápiát (Group Schema Therapy – GST) Farrell és Shaw fejlesztette ki (1994, 2012). A GST modell magába foglalja az ő egyedi csoportmunkájukat a Young-féle egyéni sématerápia elemeivel és Arntz sématerápiás hatástanulmányának (2009) eredményeivel kiegészítve. A GST a csoportfolyamatok terápiás hatását használja katalizátorként a sémamódok átdolgozásához. Az egyéni sématerápiás intervenciók csoportos helyzetben történő használata helyett sokkal inkább a sématerápiás intervenciók új, csoport folyamatokra történő adaptációját jelenti.

IDŐPONT

A tréning 2 napos, összesen 16 óra

2023. október 26. (csütörtök) 09:00-17:15 óra
2023. október 27. (péntek) 09:00-17:15 óra

HELYSZÍN

VIKOTE Kognitív- és Sématerápiás Központ,
1083 Budapest, Baross utca 119/A. (Bross irodaház)

KINEK AJÁNLJUK A TRÉNINGET

Elsősorban pszichoterápia és sématerápia iránt érdeklődő szakembereknek, különösképp pszichoterapeuta vagy sématerapeuta képzésben lévők vagy a képzést már elvégzett kollégáknak, de a képzés a pszichológus mesterdiplomával rendelkezők számára is nyitott.

JELENTKEZÉS

Jelentkezéshez kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot.

JELENTKEZEM A TRÉNINGRE

A csoportot min. 8 fő jelentkezése esetén indítjuk el, a résztvevők max. létszáma: 10 fő.

RÉSZVÉTELI DÍJ

66.000,- Ft

BEFIZETEM A RÉSZVÉTELI DÍJAT

A képzésre való jelentkezése a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. A jelentkezések a befizetések sorrendjében kerülnek véglegesítésre.

JELENTKEZÉS ÉS BEFIZETÉS HATÁRIDEJE

2023. október 20.

Amennyiben további kérdése van a képzéssel kapcsolatban, keresse Kurtyánné Moravecz Zsuzsanna a titkarsag@vikote.hu e-mail címen, vagy a +36 20 556 3718 telefonszámon.

*Az oftex.hu oldalon tájékozódhat, milyen szakképesítéssel szerezhető kreditpont

Akkr. kód: SE-TK/2023.II/00223
Akkr. pont: 32*

Dátum

2023. október 26. - 2023. október 27.

Időpont

09:00 - 17:15

Ár

66.000,- Ft

Helyszín

Kognitív- és Sématerápiás Központ
Budapest, Baross utca 119/A.
dr. Unoka Zsolt

Előadó

dr. Unoka Zsolt

További előadók

dr. Egervári Luca

Iratkozzon fel hírlevelünkre

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.