Kognitív viselkedésterápiás testsúlycsökkentő módszerek csoportvezetők részére

A KÉPZÉS LEÍRÁSA

Az elmúlt évtizedekben egyre inkább holisztikusan, egyre tágabb perspektívából tekintünk az elhízásra és annak kezelésére egyaránt.  A táplálkozás és fizikai aktivitás mellett egyre többet tudunk azokról a pszichés, társas, makro és mikrokörnyezeti tényezőkről, amelyek befolyásolják a testsúlymenedzselés sikerességét.

Annak ellenére, hogy az elhízás hazánkban is jelentős probléma, a gyakorlatban ez a fajta szemlélet még kevésbé jelenik meg. Éppen ezért a kognitív-viselkedésterápiás testsúlycsökkentő program ezen a területen kíván módszert adni az érdeklődő kollégáknak. Az önsegítő elemekkel kiegészített 24 hetes csoportprogramban az egészséges táplálkozás és mozgástudatos életmód mellett hangsúlyt fektetünk az étkezési szokások kialakulásában, a túlfogyasztásban és a testsúlycsökkentő próbálkozások kudarcában szerepet játszó tényezőkre pl. motiváció, elköteleződés nehézségei, érzelmi evés, környezeti kontroll, asszertivitás, kognitív technikák. A programban szó lesz a kliensek komplex biopszichoszociális felméréséről, a csoportvezetésről és csoportdinamikáról, a viselkedésváltozás szakaszairól, a páciensközpontú szemléletről. A programban külön foglalkozunk a motiváció, énhatékonyság, belső kontroll megerősítésével, valamint a testsúlycsökkentés után, a program végén, az elért testsúly megtartásához szükséges készségek megtanításával.

A KÉPZÉS CÉLJA

A két napos képzés során a résztvevőkkel gyakorlatiasan végigvesszük a program során alkalmazott módszereket. Célunk az, hogy egy olyan programot és eszközkészletet adjunk a kollégáink kezébe, amivel hatékonyan tudja segíteni a súlyfelesleggel élő kliensei számára az életmódváltást akár egyéni, akár csoportos keretek között.

A KÉPZÉS IDŐPONTJAI

2022. április 29. (péntek) 9:00-17:00
2022. április 30. (szombat) 9:00-17:00

HELYSZÍN

Kognitív és Sématerápiás Központ
1083 Budapest, Baross utca 119/A.

A KÉPZÉS VEZETŐI

Kohlné Dr. Papp Ildikó, pszichológus, dietetikus
Antal-Uram Dóra, klinikai szakpszichológus

BEVEZETŐ ELŐADÁS

Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

KINEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT

A képzést orvosoknak, pszichológusoknak, dietetikusoknak, szociális munkásoknak, szakápolóknak ajánljuk, akik munkájuk során a fenti problémákkal találkoznak és ilyen (testsúlyproblémákkal küzdő) páciensekkel dolgoznak. A képzés gyakorlatorientáltan mutatja be azokat a korszerű szempontokat, amelyeket a gyakorló szakember fel tud használni testsúlycsökkenést támogató munkája során.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. április 10.
A továbbképzést min. 12 fő esetén indítjuk, a résztvevők max. létszáma 16fő.

IDE kattintva kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot.

RÉSZVÉTELI DÍJ

45.000,-Ft
Érvényes VIKOTE tagsággal rendelkező tagoknak 37.000,- Ft

Befizetéskor a kedvezményt a vikote202204 kóddal tudja érvényesíteni.

Részvételi díját IDE kattintva tudja befizetni.

Akkreditációs sz.: SE-TK/2022.I./00161
Kr. pont: 32*

Amennyiben további kérdése van a képzéssel kapcsolatban, kérjük, keresse Andróczi Júliát a +36 1 781 6889-es telefonszámon, vagy a titkarsag@vikote.hu e-mail címen.

*Az oftex.hu oldalon tájékozódhat, milyen szakképesítéssel szerezhető kreditpont

Dátum

2022. április 29. - 2022. április 30.

Időpont

09:00 - 17:00

Ár

45.000,-Ft

Helyszín

Kognitív- és Sématerápiás Központ
Budapest, Baross utca 119/A.

Előadó

Kohlné Dr. Papp Ildikó

További előadók

Antal-Uram Dóra
Prof. Perczel-Forintos Dóra
Prof. Perczel-Forintos Dóra

Iratkozzon fel hírlevelünkre

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.