Élményalapú technikák gyakorlati alkalmazása a Sématerápiában – alapok

A WORKSHOP IDŐPONTJA
2024.02.29.  (csütörtök) 15:00 -19:00
2024.03.01.  (péntek) 9:00 – 18:00
2024.03.02.  (szombat) 9:00 – 13:00

WORKSHOP HELYSZÍNE
Kognitív és Sématerápiás Központ
Budapest, 1083 Baross utca 119/A.

A WORKSHOP VEZETŐJE
Samu-Nagy Ádám, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, kiképző sématerapeuta

Akkreditációs szám: SE-SZTOK/2024.I./00187
Kreditpont: 40

A WORKSHOP LEÍRÁSA
A workshop során áttekintjük az alapvető Sématerápiás helyzeteket, ahol a terápiás beavatkozás az Élményalapú technikák gyakorlataival lehetséges. Áttekintjük a főbb élményalapú technikákat (dramatikus technikák székekkel, bábokkal, kavicsokkal, pokrócokkal, párnákkal…stb).Az Élményalapú technikákat elsősorban azokban a Sématerápiás helyzetekben használjuk, ahol a terapeuta a verbális kommunikációval csupán a páciens Maladaptív Megküzdési Módjait képes elérni (az eltávolodást, az önalávetést vagy a túlkompenzálást). Itt a terápiás feladat átváltoztatni a Sémamódok belső, nem tudatosuló, személyen belüli folyamatát az Élmény alapú technikák segítségével külsővé, a terápiás térben kézzelfoghatóvá.Így megjelenik, láthatóvá válik a Sémamódok közötti konfliktus. Ezáltal ráláthatunk az egymásnak ellentmondó és belső feszültséget okozó érzelmi elakadásokra, ellentmondásokra, sérülésekre. Feltárhatjuk a konfliktus gyökerét, elérve a páciensnek a múltban konfliktust okozó személyt. Az „itt és most” helyzetben lehetőségünk nyílik átkeretezni a kulcsélményt.

Az Élményalapú technikák segítségével tehát olyan páros terápiás helyzet teremthetünk, melyben a terapeuta aktív résztvevővé válik a Sémamódok megjelenítésében és modellé válik az adaptívabb Sémamód (Egészséges Felnőtt) kialakításában.

A workshop 45 perces blokkból áll, melyek során szupervíziós eseteken bemutatott pácienspéldákon vagy akár kis önismereti egységeken keresztül, a bemutatott technikákat kis lépésekben gyakoroljuk. A gyakorlati esetpéldák mentén áttekintjük a Sématerápia vonatkozó elméleti összefüggéseit is.

KINEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT
A workshop haladó szintű, feltételezi a sémamódok ismeretét, így a workshopra való jelentkezés előfeltétele a sématerapeuta képzés I-es moduljának elvégzése vagy a sémamódok alapszintű ismerete.

JELENTKEZÉS
Kérjük, hogy töltse ki ITT a jelentkezési lapot!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2024. február 23.

RÉSZVÉTELI DÍJ
66.000,- Ft
Érvényes VIKOTE tagsággal rendelkező egyesületi tagoknak a részvételi díj 59.000,- Ft

Részvételi díját  IDE kattintva tudja befizetni.

A kedvezményt fizetéskor a kuponkód megadásával tudják érvényesíteni.
Kuponkód: SWHSNA240229

A kedvezményt a fizetéskor a kuponkód megadásával tudják érvényesíteni.  A  kuponkód az érvényes tagsággal rendelkezők vehetik igénybe. Alkalmazása előtt kérjük rendezze az éves tagsági díj befizetését!

A tagsággal kapcsolatos információt ITT talál

A nagy érdeklődésre való tekintettel jelentkezését a befizetést követően, a befizetések sorrendjében véglegesítjük.

A megvásárolt termékhez a jegyét, a fiókjába belépve, a jobb felső sarokban a RENDELÉSEIM -> LETÖLTÉSEK-re kattintva tudja letölteni.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a jelentkezési határidő után mondja le részvételét, akkor a már befizetett képzési díjat nem áll módunkban visszatéríteni, illetve az összeget más képzésre átcsoportosítani.

A továbbképzést min. 10 fő esetén indítjuk, résztvevők maximális létszáma 20 fő lehet.

*Az oftex.hu oldalon tájékozódhat, milyen szakképesítéssel szerezhető kreditpont.

Amennyiben további kérdése van a képzéssel kapcsolatban, kérjük keresse kollégánkat Kozák Attilát a sematerapia@vikote.hu email címen, vagy a +36 70 420 9485-ös telefonszámon. A telefonszám hétköznap 09:00-15:00 között hívható.

Photo by Geralt from Pixabay

Dátum

2024. február 29. - 2024. március 02.

Ár

66.000 Ft

Helyszín

Kognitív- és Sématerápiás Központ
Budapest, Baross utca 119/A.
Samu-Nagy Ádám

Előadó

Samu-Nagy Ádám

Iratkozzon fel hírlevelünkre

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.