GALGÓCZY KATALIN

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, sématerapeuta, sémaszupervizor

A sématerápiás képzés előtt katathym imagináció, pszichodráma és kognitív viselkedésterápia módszeréből képződtem. A felnőtt terápiák mellett gyermekterápiás képzettségem is van, jelenleg gyerek kognitív és viselkedésterápiás  szupervíziós csoportot vezetek a  VIKOTE “Kognitív viselkedésterápia alkalmazása gyermek- és serdülőkorban” című továbbképzés résztvevői számára.

Sématerápiás munkámat magánrendelés keretein belül végzem felnőttek számára. A hozzám forduló páciensek közül sokan pánikzavarral és más szorongásos problémával keresnek fel. A sématerápia módszerével emellett tapasztalatot szereztem  a borderline, kényszeres elkerülő és nárcisztikus személyiségzavar terápiájában.

Munkámban lelkesít az élmény, hogy a sématerápia eszköztárával milyen könnyen és átláthatóan meg tudjuk érteni a páciensek problémáinak eredetét és ezek összefüggését a jelenbeli szenvedéssel. A tiszta, átlátható kép a kliens számára is fokozza a complience-t. A módtérkép segítségével folyamatosan nyomon tudjuk követni, hol tartunk és mivel dolgozunk. Lenyűgöz a sématerápia hatékonysága és ahogy ez – sok esetben – gyorsan megtapasztalható a páciens számára is.

Vissza a sémaszupervízorok oldalára

Vissza a Sématerapeuta képzés oldalára