FaceBook  Twitter  

Pszichológia MA diplomával elkezdhetem a pszichoterapeuta szakképzést?
Pszichológia MA diplomával a pszichoterapeuta szakképzés nem kezdhető el, mert a képzés belépési követelménye a befejezett klinikai szakpszichológusi képzés.

A pszichoterapeuta szakvizsgához szükséges önismereti képzés?
A pszichoterapeuta szakvizsgához 150 óra egy tömbben elvégzett egyéni, vagy csoportos önismereti tréning szükséges valamely elismert pt módszerrel. A tréning csak akkor fogadható el, ha a tréner a szakegyesület által elismert kiképző terapeuta.

Halaszthatok a pszichoterapeuta szakképzés során?
Igen, a képzés során van lehetőség halasztásra, amelyet előzetesen írásban kell bejelenteni a Tanulmányi Bizottságnak.
 

Klinikai szakpszichológus vagyok, kaphatok felmentést a képzés valamelyik modulja alól?
Igen, a klinikai szakpszichológusok a képzés propedeutikai modulja alól felmentést kaphatnak.

A Relaxációs és Szimbólum Terápiás Egyesület szervezésében végeztem 30 órás Autogén tréning képzést, így kaphatok felmentést a képzés ezen modulja alól?
Igen. Amennyiben az elvégzett képzésről bemutatja az igazolást, a pt. szakképzés autogén tréning modulja alól felmentést kaphat.

Ha valamelyik modult felmentés miatt nem kell elvégeznem, az a képzési díjamat befolyásolja?
Igen. Azokat a modulokat, amik alól felmentést kapott, és nem kell részt vennie, természetesen fizetnie sem kell, így a képzési díja alacsonyabb lesz.

A klinikai gyakorlat során teljesítendő 3 hónapos hospitálást végezhetem havi bontásokban?
Nem. A 3 hónapos hospitlást egybefüggően kell teljesíteni. A hospitálás tervezett idejét a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Pszichoterápiás Osztályának vezetőjével kell előre egyeztetni.

Mi számít pszichoterápiás munkakörnek?
Pszichoterápiás munkakörnek számít, ha munkájának legalább egyharmad részében pszichoterápiás tevékenységet folytat, és a munkahelyen van legalább egy pszichoterapeuta szakvizsgával rendelkező munkatárs, aki a szükséges szakmai konzultációt biztosítja.