A Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület 10 alkalmas, kognitív terápiás önismereti csoportot indít étkezési zavarral küzdők részére.

CSOPORTVEZETŐ

dr. Bai-Nagy Katalin
pszichiáter, pszichoterapeuta

IDŐPONT

2019. március 28., április 2., majd ezt követően minden héten csütörtökön május 30-ig,
16:00-18:00 óra között

HELYSZÍN

Kognitív és Sématerápiás Központ
1083 Budapest, Baross utca 119/A.

RÉSZVÉTELI DÍJ

35.000,- Ft

A részvételi díjat kérjük a VIKOTE 10200823-22214775 számú számlájára átutalni.
A közleményben tüntesse fel nevét és a „CSOPORT” kifejezést.
Jelentkezése a részvételi díj befizetésével válik véglegessé.

A terápia kis létszámú, maximum 12 fős, csoportos formában történik.

A kognitív terápia Aaron Beck elméleti modelljén alapul, mely szerint minden pszichológiai zavarban közös a diszfunkcionális gondolkodás, ami a hangulatot és a magatartást is befolyásolja.
A terápia során a korábban berögződött diszfunkcionális gondolkodás és viselkedés megváltoztatására törekszünk. A gondolkodás realisztikus értékelése és módosulása a hangulat és viselkedés kedvező irányú változásával jár, amelyben, a terápiában résztvevőnek aktív szerepe van. A csoport homogenitása lehetőséget ad a hasonlóságok, vagy épp különbözőségek intenzívebb feldolgozására.

KINEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT

A kognitív terápiás csoportot olyan személyek számára ajánljuk, akik evészavarral küzdenek.

Az aktív jelenlétet igénylő ambuláns pszichoterápiás munkához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő stabil szomatikus állapot, mely miatt kérjük, hogy az első ülésre 1 hétnél nem régebbi háziorvosi (belgyógyászati) vizsgálatot követően érkezzenek, mely során EKG és laborvizsgálat (különös tekintettel a máj-, vese-, pajzsmirigy funkciókra, foszfátszintre, vérképre, ionokra) készül, valamint ülve és állva vérnyomás és pulzus mérés is történik.

A KOGNITÍV VISELKEDÉSTERÁPIA FŐBB SZAKASZAI

A kognitív terápia egyik fontos célja, hogy a közös munka során megtanulja felismerni és átértékelni a diszfunkcionális gondolatait, viselkedéseit és attitűdjeit, ezáltal hosszú távon “saját maga terapeutája” legyen.
A csoportban zajló munka lehetővé teszi hogy biztonságos környezetben visszajelzést kapjon a csoport tagjaitól és visszajelzést adhassunk másoknak. A csoporttagok által adott visszajelzések hozzásegítik új felismerésekhez saját magával kapcsolatban, ezen keresztül személyisége kedvező irányban fejlődhet a csoportban megélt tapasztalatain keresztül.

HOGYAN JELENTKEZHET A PSZICHOTERÁPIÁS CSOPORTBA?

Telefonon: +36 1781 6889
Emailben: pszichoterapia@vikote.hu

Jelentkezéskor kérjük megadni az alábbi adatokat:

– Neve
– Születési hely és idő
– Anyja neve
– TAJ száma
– Lakcíme
– Telefonszáma
– Email címe

A pszichoterápiás önismereti csoporton való részvételhez szükséges 1 hétnél nem régebbi háziorvosi, vagy belgyógyászati kivizsgálás.