Ha nehéz a korlátok között… 

A koronavírus terjedése mindannyiunk életében változásokat hoz. Általánosságban nő a bizonytalanságérzés, a szorongás, de a változás nehéz lehet abban az esetben is, ha látszólag nincs más dolgunk, mint otthon maradni és vigyázni magunkra. A korlátozott életvitelünk miatt tovább fokozódhat a szorongás, esetleg dühösek vagyunk, kontrollvesztés élményünk lehet, nehézségeink adódhatnak az egyedüllét miatt vagy éppen a családtagokkal való együttélés miatt. A jelenlegi helyzetben ezek természetes reakciók és nagyon is érthető, ha kérdések merülnek fel bennünk a helyzetünkkel és a teendőinkkel kapcsolatban.

A segítő beszélgetés támaszt nyújthat a jelenlegi élethelyzetben a nehézségek elviselésében.

Ha szívesen megosztaná kérdéseit, nehézségeit egy szakemberrel, keresse a  VIKOTE önkéntes segítőit az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldévél.

A konzultáció igénybevétele díjmentes.

SZERETNÉM IGÉNYBE VENNI AZ INGYENES ONLINE KONZULTÁCIÓT

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsoltot telefonon, vagy emailben időpontegyeztetés miatt.

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége, kérjük hívja az alábbi elérhetőségek valamelyikét:

SE Klinikai Pszichológia Tanszék Szakambulancia
Tel.: 06 1 459 1493
munkanapokon 8:00-16:00 óra között

Ha esetleg öngyilkossági gondolatok foglalkoztatnák, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja az SOS lelki elsősegély telefonszolgálatot.
Tel.: 116 123, vagy 06 80 505 390

Fiataloknak hívható szám:116 111
A telefonos tanácsadás névtelen, ingyenes és éjjel-nappal rendelkezésre áll. Ennek a számnak a hívása nemcsak ingyenes, hanem a telefonszámlán és a részletezett számlán sem szerepel a hívott szám nyilvántartásban, azaz titokban marad.

A DélUtán, az idős emberek lelkisegély szolgálata, ingyenes országos lelkisegély 40 éven felülieknek minden nap 18:00-21:00 óra között ünnepnapokon is ingyenesen és röviden hívható 13777 vagy 06 80 200 866 tefonszámokon.