2018. március 21.

MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) – sajátélmény csoport

Akkreditációs szám: SE-TK/2018.I./00205

A tanfolyam az Oxford Mindfulness Center protokollja szerint kerül megvalósításra. A 8 hetes sajátélmény csoport az Oxford Mindfulness Center magyar nyelvre adaptált munkafüzetével és meditációs hanganyagával dolgozik, melyet a csoporttagok megkapnak. A sajátélmény kurzus elengedhetetlen része, hogy a csoporttag lehetőleg mind a 8 alkalmon személyesen részt tudjon venni, illetve vállalja, hogy a 8 hét alatt napi 40-60 percet önállóan gyakorol. Az MBCT sajátélmény remek kiegészítése az egyéni terápiás munkának és más sajátélmény megtapasztalásnak is.

2018. április 27.

Asszertív (szociális kompetencia) tréning

Akkreditációs szám: SE-TK/2018.I./ 00230

A szociális kompetencia az egyénnek az a képessége, hogy a szociális kapcsolatok terén felmerülő legkülönfélébb problémákat oly módon kezeli, hogy közben a kapcsolat fenntartására, megőrzésére törekszik. A szociális készségfejlesztő tréning rendkívül hatékonyan felhasználható a legkülönfélébb pszichés problémákkal küzdő személyek kapcsolati problémáinak kezelésében, valamint egészséges személyek számára is hasznos lehet.

2018. május 5.

A Dialektikus Viselkedésterápia alkalmazása borderline személyiségzavarral élők kezelésében

Akkreditációs szám: SE-TK/2018.I./ 00232

A dialektikus viselkedésterápia kifejezetten borderline (érzelmileg labilis) személyiségek számára kidolgozott (bár más esetekben is eredményes) készségfejlesztő-szemléletformáló tréning. Célja az érintett személyek legsúlyosabb mindennapos problémáinak viszonylag gyors és hatékony enyhítése.

2018. szeptember 14.

Kognitív szemléletű Business és Life Coach-képzés

Akkreditációs szám: SE-TK/2018.I./00048

Az elmúlt évtizedben a coaching gyakorlat térhódítása látható az üzleti és a non-profit szektorban, de nemcsak ezeken a területen van relevanciája, hanem a magánéletben is, a mindennapi életvezetésben. A coaching lépéseit leginkább egy olyan tanulási folyamathoz lehetne hasonlítani, amely növeli a tudatosságot, hatékonyságot és fejleszti az önismeretet.

2018. október 27.

Online távterápia (VoIP) a pszichoterápiában

Akkreditációs szám: SE-TK/2018.II/00143

Kurzusunk során a résztvevők betekintést nyerhetnek a videokonferencia alapú (VoIP) távpszichoterápia jelenlegi gyakorlatába, tudományos kutatások eredményeibe és az alkalmazás szakmai kérdéseibe és lehetőséget kapnak egy biztonságos online pszichiátriai és pszichoterápiás konzultációs rendszer (PszichOnline) megismerésére és kipróbálására.