MAISZI

Pszichiátriai Betegek Integrált Szociális Intézménye

További info

FOF 2016

Projekt bemutatása                                      

További info

FOF Konferencia

Tehetséggondozás a fogyatékossággal élők körében

További info

PsychArt24

24 órás művészeti maraton
Művészettel a diszkrimináció ellen

További info

BETŰMÉRET

A Moravcsik Alapítvány, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közahasznú Nonprofit Kft. által, kiírt Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása című (kód: FOF2016) pályázat keretében 2017. április 29-én, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban (1143 Budapest, Stefánia út 34-36.) konferenciát szervez, melynek témája a tehetségkutatás és tehetséggondozás a fogyatékossággal élők körében.

További információk és jelentkezési lap

Bővebben a Tehetséggondozás fogyatékossággal élők körében című projektünkről

BETŰMÉRET

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) szeretettel meghívja Önöket SZUMMA 2017 - Pályázói tapasztalatok összegzése című programjukra.

rendezvény a Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása VI. (FOF2016) című pályázati programhoz kapcsolódik, és célja a pályázói tapasztalatok megosztása az érdeklődőkkel, illetve az együttműködések kialakításának ösztönzése a különböző szervezetek, intézmények között.

A programon Alapítványunkat dr. Simon Lajos, a Kuratórium elnöke képviseli, aki bemutatja ezen pályázati támogatással megvalósuló Tehetséggondozás fogyatékossággal élők körében című projektünket. 

Helyszín:                              
FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.
Időpont: 2017. április 27.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A programmal kapcsolatban további információkat olvashat és regisztrálhat az alábbi oldalon:
 
http://fszk.hu/esemeny/szumma-2017-palyazoi-tapasztalatok-osszegzese/

A regisztráció határideje: 2016. április 13. 10:00 óra.

BETŰMÉRET

Kedves Kollégák, Kedves Érdeklődők!
Bakancsos klub programunk keretében kirándulást szervezünk a Gyadai tanösvényre, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen tölt el jó társaságban egy napot a szabadban.

A Gyadai tanösvény a Naszály északi lábánál, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti és kultúrtörténeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Az 5 km hosszú körtúraként végigjárható tanösvény bejárása nyugodt, kényelmes tempóban 2,5-3 órát vesz igénybe.
A Gyadai tanösvényről bővebben ITT olvashatsz.

Időpont: 2017. április 8.
Találkozó: 8:45-8:55 óra között a Nyugati pályaudvaron az „indulás-érkezés” tábla alatt.
Utazás: 9:07 órakor vonattal (zónázóval) indulunk Vácra, onnan busszal tovább Katalin pusztára.
A vonatjegyet mindenki maga vásárolja meg indulás előtt. A jegyet Vácig vegyétek meg oda - vissza (kedvezményre, Budapesti bérletre figyeljetek!). Fontos, hogy a vonat zónázó, arra más jegy érvényes, mint a sima személyre.
A buszra helyben veszünk jegyet.
Várható költségek: Teljes árú vonatjegy: 650,- Ft / 1 út,   Busz: 370,- Ft / 1 út

A látogatás során találkozhatunk kis tóval, patakkal, óriások játszóterével, sok növénnyel, kis vadasparkkal…
Fontos: megfelelő, réteges öltözék, jó cipő, inni való, étkezés saját puttonyból.

Hazaindulás: kedvünk szerint…

A program vezetője: Végh Beáta
Amennyiben szeretnél csatlakozni hozzánk, kérjük hívd Beát a +36 20 663 2968 telefonszámon és találkozzunk a Nyugatiban.

A Bakancsos klubról bővebben.

BETŰMÉRET

 

BETŰMÉRET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

További információ

BETŰMÉRET

A Moravcsik Alapítvány, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közahasznú Nonprofit Kft. által, kiírt Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása című (kód: FOF2016) pályázat keretében valósítja meg a "Keddi kreatív" elnevezésű programot.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket művészetterápiás alapú foglalkozásainkon. A nyitott művészeti műhelyben a résztvevők spontán kifejező- és alkotókészségére építünk, melynek során, képzőművészeti eszközök alkalmazásával lehetőségük van megjeleníteni lelki tartalmakat és fejleszteni alkotó képességeiket. Ez a folyamat mindig személyes és gyakran világossá válnak a feszültséget teremtő egyéni problémák, melyek felismerése az első lépés lehet ezek megoldásához.

A foglalkozással kapcsolatos további informciók.

BETŰMÉRET

A Moravcsik Alapítvány, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közahasznú Nonprofit Kft. által, kiírt Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása című (kód: FOF2016) pályázat keretében 2017. március 31-én rendezte meg a pszichoszociális fogyatékossággal élők számára meghírdetett, országos tehetségkutató programjának döntőjét.

Az elmúlt fél évben, 4 helyszínen (Ágfalva, Eger, Mohács, Budapest) lebonyolított elődöntőkön 6 kategóriában, 113 produkció közül került kiválasztásra az a 42, akik bemutatkozhattak a budapesti döntőn.

A döntőre az ország egész területéről érkező versenyzők, vers-próza, ének-zene, színjátszás, vizuális művészet, kézművesség és tánc kategóriákban mutathatták be tudásukat. A zsüri a produkciókat arany, ezüst és bronz fokozattal értékelte.

Bővebben a Ki Mit Tud? programról

Bővebben a Tehetséggondozás fogyatékossággal élők körében című projektünkről

BETŰMÉRET

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

A Moravcsik Alapítvány a rehabilitációs és reintegrációs munkája során jó eredménnyel alkalmazza a művészet- és kreatív terápiát. A művészetterápia és a művészeti alkotó tevékenység komoly segítséget jelent a mentális betegségek leküzdésében és a betegségből való felépülés folyamatában.
A Budapest Art Brut Galéria éppen azért született meg, hogy az outsider, art brut művészek és művészetterápiás műhelyek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Küldetése, hogy programjaival hozzájáruljon a mentális betegségekkel élő személyeket érintő társadalmi szemlélet és előítélet kedvező irányú változásához, valamint a kulturális és művészeti életben való esélyegyenlőség megteremtéséhez.
Tapasztalataink szerint a segítő szakmákban dolgozó szakemberek, kollégáink közül is sokan végeznek művészeti alkotó tevékenységet. Ezzel a pályázattal kívánunk számukra bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

A kiírás itt érhető el:  Letöltés
A nevezési lap innen tölthető le: Nevezés