Kognitív terápiás szemléletű Lelki segítség Onkológiai betegek Életminőségének javításáért

A rosszindulatú daganatos megbetegedések gyakorisága meglehetősen magas, élete során minden második embert érinthet valamilyen típusú rákos megbetegedés. A hatékony kezeléseknek köszönhetően a daganatos betegségek túlélési esélyei számottevően emelkednek. A diagnózis önmagában lesújtó, de a kezelések is gyakran teszik próbára az egyén testi és lelki teherbírását. A különböző kezelések mellékhatásai fokozhatják a betegek rossz hangulatát, félelmeit, sőt, komoly megrázkódtatást okozhatnak a páciensek számára.

A daganatos betegek hangulatának javításában, félelmeik kezelésében, a gyógykezelés mellékhatásainak csökkentésében, általános állapotuk és életminőségük, valamint a nehéz helyzetekkel való megküzdésük javításában hatékony segítség a rövid, rugalmasan a páciensek igényeihez igazított kognitív viselkedésterápiás szemléletű beavatkozás, csoportos és egyéni formában egyaránt.

A KLOÉ Program keretében az onkológiai betegek kognitív viselkedésterápiás szemléletű csoportfoglalkozásokon vehetnek részt.

A Program 2021. február 25-én, online felületen indul.

A KLOÉ Program kidolgozása a SE Klinikai Pszichológia Tanszék, a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület és az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék együttműködésében valósul meg.

Csoportok indulnak:

  • SE Klinikai Pszichológia Tanszéken
  • VIKOTE Kognitív és Sématerápiás Központban

Csoportvezető: dr. Vizin Gabriella, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, sématerapeuta

További információkért és jelentkezésért kérjük, keresse dr. Vizin Gabriellát a vizin.gabriella@med.semmelweis-univ.hu email címen.

További információk a témával kapcsolatban:

KLOÉ program, Vizin Gabriella honlapja

Hogyan éljük túl a daganatos megbetegedéseket? – Egy hatékony módszer nyomában

A kognitív viselkedésterápia lehetőségei az onkológiai ellátásban (Magyar Onkológia, 2019)